Laserlicht wordt in het haartje en het haarzakje omgezet in warmte waardoor het haartje wordt vernietigd. Minimaal 4 weken voor en na een behandeling mag u de huid niet langdurig blootstellen aan de zon, de zonnebank of bruinzonderzoncrème gebruiken. Gebruik altijd een zonnebrandcrème met een factor 25 of hoger.

Gemiddeld zijn er 6 à 8 behandelingen nodig met een tussenperiode van circa 6 weken. Blijf weg van de harsstrips, de epilator en de pincet tussen de behandelingen door. De laser werkt op het pigment van de haar en het haarzakje; als je de haar in zijn geheel epileert, is er niet genoeg pigment om op in te werken.

Verschillende zorgverzekeraars bieden een vergoeding voor laser ontharen in het gezicht. Doorgaans wordt laser ontharing gedekt vanuit de aanvullende verzekering. U kunt zonder verwijzing terecht bij het LaserCentrum Dermatologie voor laser ontharen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *