Behandelingen

Laserontharen

Ongewenste haargroei is voor veel mensen een dagelijkse last. Bestaande methoden zoals scheren, harsen en epileren zorgen voor een tijdelijk resultaat. Middels laserontharing is het mogelijk voor langere tijd haargroeireductie te verkrijgen. Vrijwel alle lichaamsdelen zoals het gezicht, de benen, de armen, de oksels, de bikinilijn en de rug kunnen behandeld worden.

Een hoog geconcentreerde laserstraal wordt geabsorbeerd door het pigment van de haar. Het pigment wordt sterk verhit waardoor de haar wordt vernietigd. Om schade aan de omgevende huid te voorkomen wordt de huid tijdens de behandeling gekoeld. Het koelsysteem houdt de bovenlaag van de huid koud, beschermt de huid en vermindert het prikkelende gevoel tijdens de behandeling.

Aantal behandelingen

Voor een goed resultaat zijn er meerdere (gemiddeld 6 à 8) behandelingen nodig met tussenpozen van 6 à 8 weken. Haren doorlopen een groeicyclus. Ze bevinden zich niet allemaal tegelijk in dezelfde fase van deze groeicyclus. Alleen in de groeifase kunnen de haren effectief behandeld worden. Het aantal behandelingen dat nodig is, is afhankelijk van:

  • de groeifase van de haren
  • het gebied dat behandeld moet worden
  • de haarkleur
  • de huidskleur

Na de behandeling

Na afloop kan er een lichtrode uitslag zichtbaar worden, die na ongeveer 12 tot 24 uur verdwijnt. De haren zullen niet direct na de behandeling uitvallen.

Aandachtspunten

4 weken voor de behandeling dient men niet meer te epileren of te harsen. Scheren mag wel. Het is verstandig 4 weken voor en na de behandeling blootstelling aan zonlicht te vermijden, tevens dient het gebruik van de zonnebank en van een zelfbruinendmiddel vermeden te worden.

Geadviseerd wordt een zonnebrandcrème met een hoge factor (25 of hoger) te gebruiken.