Behandelingen

Acne

Acne vereist vaak langdurige aandacht. Door goede verzorging en behandeling is het mogelijk om de acne onder controle te krijgen en de huidconditie te verbeteren. Dit doen we middels manuele reiniging van de huid en het toepassen van een chemische peeling.

Bij de manuele reiniging worden de onzuiverheden verwijderd. Vervolgens kan de chemische peeling aan worden gebracht. Het doel van de chemische peeling is het verwijderen van dode en losse huidcellen, zodat de talgklierfollikels minder zullen blokkeren. Wanneer de huid regelmatig wordt gepeeld, zullen onzuiverheden minder snel ontstaan en kan het talg beter afvloeien. Gemiddeld zijn er 6 behandelingen nodig met een interval van 2 à 3 weken.

Huidreacties

De chemische peeling zal voor roodheid van de huid zorgen en geeft een tintelend gevoel. Wellicht zal erbij het herstel van de huid schilfering plaatvinden.

Bijwerkingen

Er bestaat een kans dat er pigmentveranderingen (hyperpigmentatie/hypopigmentatie) ontstaan in het behandelde gebied. In de meeste gevallen zijn dit tijdelijke pigmentveranderingen. Om het risico op pigmentveranderingen van de huid te verkleinen is het van belang om de huid gedurende het behandeltraject tot 2 weken na de laatste behandeling te beschermen tegen de zon. Het wordt aangeraden dit te doen middels een zonnebrandcrème met een factor 25 of hoger.