Behandelingen

Huidverbetering frationallaser

Bij de fractionallaser wordt de laserstraal in hele kleine stukjes verdeeld, zoals water uit een douchekop. Dit zorgt ervoor dat er een klein stukje (fractie) van de huid geraakt wordt, wat eventuele bijwerkingen kan voorkomen. In de diepere huidlagen ontstaan warmtekolommen, het slappe collageen wordt verwarmt waardoor het zich samentrekt. Voorts wordt ook de aanmaak van nieuw collageen gestimuleerd door deze warmte ontwikkeling. Dit kan variëren van 3 tot 7 keer.

Aantal behandelingen

Er zijn gemiddeld 3 tot 7 behandelingen nodig. Tussen de behandelingen dient steeds een periode van 4 weken te zitten. Het kan nodig zijn gedurende een periode eenmaal per jaar een onderhoudsbehandeling te ondergaan.

Na de behandeling

De eerste dagen na de behandeling kan er enige roodheid en zwelling optreden. Dit verdwijnt doorgaans vanzelf. Tevens kan er een brandend gevoel optreden dat doorgaans ook weer snel verdwijnt.

Aandachtspunten

Het is verstandig 4 weken voor en na de behandeling blootstelling aan zonlicht te vermijden, tevens dient gebruik van de zonnebank en van een zelfbruinendmiddel vermeden te worden. Gebruik van sterke zonnebrandcrème (factor 25 of hoger) is aan te raden t/m 3 maanden na de laatste behandeling.